نتایج برخی مطالعات حاکی از این است که بجز مواردی که مطمئن هستید به نتیجه نمیرسید، در سایر موارد اگر بیشازحد اعتماد به نفس داشته باشید، به نتایج دلخواه خود و درنهایت موفقیت در کارهایتان میرسید. این موضوع حتی اگر راه اشتباهی را بروید نیز صادق است و در راه رسیدن به هدف هایتان، به شما کمک میکند.
تنها کاری که باید بکنید این است که اعتماد به نفس خود را افزایش بدهید.
صحبت درمورد اعتماد به نفس، بهاندازهی صحبت درمورد مکانیک کوانتوم مفید است! تنها یک دقیقه کافی است تا تفاوت بین غرور و اعتماد به نفس را یاد بگیرید. اگر با مشکل عدم اعتماد به نفس مواجه هستید، تنها کاری که میتوانید انجام بدهید، تلاش برای بهتر بودن است. از این پیشنهاد کلیشهای خوشتان نیامد؟ پس گامهای زیر را دنبال کنید تا اعتماد به نفس را بهطور واقعی در خود تقویت کنید.
۱. ورزش کنید
باید بدانید تأثیر ورزش بر روی افزایش اعتماد به نفس نیز آنقدر زیاد است که قابل توصیف نیست. وقتی ورزش میکنید، بدن شما مقادیری اندورفین آزاد میکند که درنهایت حس خوبی به شما دست میدهد، احساس مفید بودن میکنید و میخواهید کارهای درست انجام بدهید. اگر تمرینات ورزشی را بهطور مستمر تا مدتها ادامه بدهید، بدنتان سالمتر میماند و همواره با اعتماد به نفس بیشتری در جامعه حاضر میشوید.
۲. به پوشش خود اهمیت بدهید
اگر هرگز به فکر مرتب کردن کمد لباسهایتان نیفتادهاید، پس تاکنون اثر معجزهآسای این کار را در افزایش اعتماد به نفس تجربه نکردهاید. هر چیزی که میپوشید، در اعتماد به نفس شما تأثیر مستقیم دارد. از همین رو، آراستگی در ظاهر میتواند نقش مهمی در افزایش اعتماد به نفس ایفا کند.
۳. از زبان بدن استفاده کنید
چگونگی فعالیت مغز و طرز فکر افراد، بهطور مستقیم از فعالیتهای بدنی آنها تأثیر میگیرد. طبق نتایج مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است، قرار گرفتن بدن در موقعیتی خاص مثل داشتن بازوان ورزیده یا مشتهای گره کرده، باعث افزایش ترشح تستوسترون میشود و به تقویت اعتماد به نفس کمک میکند.
۴. در زمینههایی که در آنها تخصص دارید، با دیگران گفتوگو کنید
هرکسی تخصصی دارد و سطح دانشش در زمینهای (یا زمینههایی) از دیگران بیشتر است، پس در زمینهای که تخصص دارید با دیگران صحبت کنید و اطلاعات و دانش خود را در اختیار آنها قرار بدهید.
مطرح کردن موضوعی که در آن اطلاعات کافی دارید، شروع خوبی برای صحبت با دیگران و تقویت اعتماد به نفس است. چرا که در این شرایط شما در موضع قدرت نسبی قرار دارید و بهسادگی میتوانید با استفاده ازقدرت استدلال آنچه را که میدانید، به دیگران انتقال بدهید. البته پیدا کردن شخص مناسب برای صحبت کردن درمورد موضوع خاصی که در آن تخصص دارید، گاهی بسیار سخت است؛ در این شرایط میتوانید در گروههای اینترنتی با غریبهها به صحبت و تبادل نظر بپردازید یا در پُستهای مرتبط، کامنت بگذارید.
۵. در زمینههایی که در آنها تخصص دارید، با دیگران مسابقه بدهید
ممکن است بپرسید: «برنده شدن در یک مسابقه، چگونه میتواند به افزایش اعتماد به نفس من کمک کند؟ چون برنده شدن به این معنی است که حتما سایر شرکتکنندهها از من ضعیفتر بودهاند که توانستهام در این مسابقه برنده شوم!»
قبل از هر چیز باید بگوییم پرسیدن چنین سؤالی نشاندهندهی این است که شما تفکر یک فرد برنده را دارید.
دوما، اثر گلوله برفی را فراموش نکنید، هرچه موفقیتهای بیشتری کسب کنید (هرچند موفقیتهای کوچک)، اعتماد به نفستان هم بیشتر و بیشتر میشود.
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، اعتماد به نفس افراد در دوران مدرسه، بعدها در موفقیتهای شغلیشان نیز تأثیرگذار است.
طبق تحقیقاتی که در این زمینهها انجام شد، بازیکنان جوان هاکی که در نیمهی اول سال متولد شده بودند، نسبت به کسانی که در نیمهی دوم متولد شده بودند، شانس موفقیت بیشتری داشتند. اما چرا؟ به این دلیل که افراد را در روزهای ابتدایی سال گروهبندی میکردند. کسی که در دومین روز سال ۱۰ ساله میشد، مقابل کسی بازی میکرد که ۱۱ ماه بعد تازه وارد دهسالگی میشد.
البته این موضوع بهخودیخود باعث موفقیت نمیشود. اما قرار گرفتن مقابل افرادی که بهاندازهی شما آمادهی رقابت نیستند، نهتنها اعتماد به نفس شما را بالا میبرد و شما را برای ردههای بالاتر آماده میکند، بلکه باعث میشود افراد به تواناییهای شما توجه بیشتری نشان بدهند که درنهایت باز هم اعتماد به نفس شما افزایش مییابد.
باید توجه داشته باشید که برای افزایش اعتماد به نفس لازم نیست حتما همه را شکست بدهید! هدف این است که دیگران به مهارتهای شما توجه کنند و آن مهارتها را ارزشمند قلمداد کنند
۶. نقاط ضعفتان را برطرف کنید
باید بعضی از مسائلی را که با آنها مشکل دارید، تغییر بدهید. این به معنای بد بودن شما در آن موارد نیست بلکه به این معناست که اگر میخواهید با اعتماد به نفس بیشتری شناخته شوید و کارها را بهتر انجام بدهید، باید تغییراتی را در خود بهوجود بیاورید. اگر از اینکه نمیتوانید گیتار بنوازید ناراحت هستید، بیشتر تمرین کنید. اگر از بحثهای سیاسی و اقتصادی سر در نمیآورید، بیشتر مطالعه کنید. اگر موضوعی را نمیدانید هیچ اشکالی ندارد؛ همین که بپذیرید در آن زمینه اطلاعات ندارید و برای ارتقای دانش خود تلاش کنید، به افزایش اعتماد به نفس خود کمک کردهاید.
در پایان باید بگوییم هیچ روش صددرصدی برای افزایش اعتماد به نفس وجود ندارد، اما اگر روشهای بالا را بهکار بگیرید، میتوانید اعتماد به نفس خود را تا حد زیادی تقویت کنید.
پاسخ دهید